دانلود کتاب راهنمای کامل لینوکس اوبونتو the Ubuntu Ultimate handbook
اوبونتو (به انگلیسی: Ubuntu) یک توزیع لینوکس بر مبنای توزیع دبیان است. واژه اوبونتو از مفاهیم آفریقای جنوبی به معنی «انسانیت نسبت به دیگران» (به انگلیسی: Humanity Towards Others) است.
اوبونتو از توزیعهای لینوکسی کاربرپسند است و توانسته رشد بالایی در جذب کاربران ویندوز و تازهکار داشته باشد. اوبونتو پشتیبانی نسبتاً خوبی از تمام زبانهای زنده دنیا از جمله زبان فارسیدارد.
شرکت کنونیکال هر ۶ ماه، یک نسخه با پشتیبانی ۹ ماهه و هر دو سال یک بار (در ماه چهارم سالهای زوج میلادی)، نسخهای با پشتیبانی بلندمدت ۵ ساله عرضه میکند.
تاریخچه و روند توسعه
نام اصلی این پروژه، no-name-yet.com بود کنونیکال از آغاز پروژه به استفاده از دامنه no-name-yet.com ادامه دادهاست. اولین نسخه اوبونتو در ۲۰ اکتبر ۲۰۰۴ عرضه شد و به عنوان یک شاخه از دبیان گنو/لینوکس به طور موقت آغاز به کار کرد؛ هدف آن این بود که از کد دبیان استفاده کند و هر شش ماه یک نسخه جدید از اوبونتو را عرضه نماید. برخلاف برخی از توزیعهای دیگر دبیان مانند لینسپایر و لیبرانت، کنونیکال به فلسفه دبیان پایبند بوده و اغلب اوقات به جای تکیه بر متنهای بسته به عنوان مدل تجاری خود به فلسفه نرمافزار آزاد تکیه میکند.
بستههای اوبونتو عموماً مبتنی بر بستههای شاخه “ناپایدار” دبیان هستند. اوبونتو برای مدیریت بستههای نصب شده از APT دبیان استفاده میکند. با این حال بستههای دبیان و اوبونتو لزوماً با هم سازگار نیستند. برخی از توسعه دهندگان اوبونتو مسئول بستههای اصلی خود دبیان نیز هستند و تغییرات اوبونتو به جای اینکه فقط در زمان عرضه اعلام شوند، به محض انجام به دبیان نیز ارسال میشوند. با این وجود در آوریل ۲۰۰۵ ایان مورداک بنیانگذار دبیان، اوبونتو را به دلیل ناسازگاریهای بستههای آن و بستههای دبیان مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت که اوبونتو از Debian Sarge بسیار فاصله گرفتهاست.
در حال حاضر مارک شاتلورث از طریق شرکت کنونیکال هزینههای اوبونتو را تامین میکند. در ۸ ژوئیه ۲۰۰۵ کنونیکال ایجاد بنیاد اوبونتو را با سرمایهگذاری اولیه ۱۰ میلیون دلار آمریکا اعلام کرد، هدف از این بنیاد تضمین پشتیبانی و توسعه برای نسخههای آینده اوبونتو از ابتدای ۲۰۰۶ است، شاتلورث معتقد است در صورتی که کنونیکال کنار بکشد این بنیاد بودجه اضطراری را تامین میکند. برنامههایی برای یک شاخه از اوبونتو با اسم رمز «Grumpy Groundhog» وجود دارد و قرار است این شاخه دائماً ناپایدار و آزمایشی باشد و متن برنامه را مستقیماً از کنترل اصلاح برنامهها و اپلیکیشنهای مختلفی که با اوبونتو عرضه میشوند، بیرون بکشد. بدین ترتیب کاربران و توسعه دهندگان رده بالا میتوانند نسخههای جدید هر یک از برنامهها را بدون نیاز به ساختن [کامپایل] بستهها آزمایش کنند؛ همچنین این شاخه میتواند هشدارهای اولیه را درباره اشکالات ساختن بستهها برای معماریهای مختلف ارائه نماید.
ویژگیها
یکی از اهداف مورد توجه در پروژه اوبونتو، تأکید بر دسترسی و جهانیسازی است. به همین منظور این توزیع برای بیشتر از 55 زبان موجود است. کار کردن با آن راحت است و حتی کاربران ناآشنا هم، به راحتی به محیط آن عادت میکنند.
تمرکز اوبونتو برقابلیت استفاده شامل استفاده گسترده از ابزار sudo
است که به کاربران اجازه میدهد که وظایف مدیریتی خود را بدون ایجاد یک نشست ابر کاربر [Super user] انجام دهند.
اوبونتو بر اساس دسکتاپ گنوم طراحی شده و علاوه بر اپلیکیشنهای گنوم، نرمافزارهای بهرهوری دیگری مانند لیبرهآفیس و مرورگر وب Mozilla Firefox نیز با اوبونتو عرضه میشود.
اوبونتو یک بسته اختیاری به نام «تقویم اوبونتو» دارد که هر ماه یک کاغذ دیواری دسکتاپ جدید را بارگذاری مینماید. در گذشته این کاغذ دیواریها دارای تصاویری از انسانهای نیمهعریان بودند که مورد انتقاد قرار گرفتند. این انتقادها منجر به رواج اسمهای مستعار جدیدی مانند “Linuxxx” شد.
کتاب حاضر آموزش جامع لینوکس Ubuntu می باشد. این کتاب در قالب 164 صفحه با تصاویر و نوضیخات فوق العاده کاربردی، ترفندها و آموزش های جامع و کاملی از این سیستم عامل عرضه کرده است. The Ubuntu Book از انتشارات معتبر Imagine publishing می باشد. امیدوارم کاربران لنوکس و علاقمندان این سیتم عامل از این کتاب نهایت استفاده را داشته باشند.
|
The Ubuntu Book First Edition Imagine Publishing English | ۲۰۱۶| PDF | 164 pages | 30.9 MB |
Product Description
The ultimate handbook for all Ubuntu users
– Make sure you have your system set up covered with handy tips
– Get to know the standard software packaged with Ubuntu
– Use these more advanced tricks to get more from your system
– Explore different spins on Ubuntu and find your perfect desktop environment
– Dual boot with Ubuntu
– Customising the desktop
– Discover System Settings
– Tweak Security Settings
– Find your way around Dash
– Manage drives with Disks
– Get to grips with the command line
– Secure files with Deja Dup
– Explore the Software Centre
– Browse with Firefox
– Manage emails with Thunderbird
– Communicate with Empathy
– Explore LibreOffice Writer
– Unlock LibreOffice Calc tricks
– 20 LibreOffice tips & tricks
– Text editing with Gedit
– Create discs with Brasero
– Manage images with Shotwell
– Listen to songs with RhythmBox
– Touch up photos with GIMP
– Discover PulseAudio
– Best free software
– Partition with GParted
– Remote control workstations with Remmina
– BitTorrent with Transmission
– Visualise data with Chart.js
– Develop with Python
– Elementary Freya
– Netrunner 17 ‘Horizon’
– LXLE 14.04.3
– Deepin Linux 2014.3
همچنین ببینید:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |