هر روز با دکتر حسین الهی قمشه ای – شکر ناب شماره ۲۶
سخن روز شماره ۲۶
انسان الهی
ما چون یکی هستیم یک کار هم بیشتر نکنیم. صد تا کار نکنیم و فقط یک کار بکنیم. بعضی ها تقسیم می کنند کارها را به کار دنیوی مثل خورد و خواب و زن و بچه و کامپیوتر و مدرسه و … و یک کارهایی را هم می گویند کار اخروی مثل نماز و روزه و کارهای خیریه و …؛ در صورتیکه همچین چیزی نیست. بلکه باید انسان ها را تقسیم کرد به انسان های الهی و انسان های دنیوی. اگر انسان الهی شد، خورد و خواب او هم الهی می شود چون به خاطر خدا زندگی می کند و به خاطر خدا پشت کامپیوتر می نشیند و به خاطر خدا کتاب می نویسد و همه اش می شود کار اخروی و عاشق خداوند اصلا کار دنیوی نمی کند.
انسان الهی بشوید و بروید دنبال دنیا و هزار تا کار بکنید تا وجودتان منشا خیر و برکت بشود و خلاقیت و سازندگی و آبادانی ایجاد بشود.
انسان هست که الهی می شود یا دنیوی؛ اگر دنیوی شدید همه کارهایتان دنیوی می شود و حتی حج و نماز و زکاتتان هم دنیوی می شود. وقتی روی آدم به طرف دنیا و هواهای نفسانی خودش بود دیگر تفاوتی نمی کند به کدام طرف بایستد و نماز بخواند. چون به هر طرف بایستد در اصل به طرف خودش ایستاده و نماز خوانده.
دانلود سخنرانی استاد الهی قمشه ای با عنوان گلشن راز قسمت چهارم |
همچنین ببینید : |
دانلود ۱۰۰ کتاب خواندنی و روشنگر که استاد الهی قمشه ای آنها را توصیه کرده اند
دانلود کتاب هفدهم :
آیات حسن و عشق جلد اول دکتر حشمت الله ریاضی |
![]() |
![]() |
آیات حسن و عشق – تالیف دکتر حشمت الله ریاضی – به کوشش اکرم شفائی
جلد اول : سیر تصوف و عرفان تا قرن پنجم هجری همراه با شرح زندگانی و آثار شیخ احمد غزالی
جلد دوم : شرح ” سوانح العشاق” شیخ احمد غزالی
مطالعه و بررسی سیر تصوف و عرفان و تحولاتی که با آن روبهرو شده و شرح احوال و آثار و تالیفات شیخاحمد غزالی است. نگارنده با تعریف و تبیین معرفت شهودی با استناد به آیات و احادیث آغاز کرده و در قسمت بعد، گزارشی از چگونگی شکلگیری عرفان از صدر اسلام تا عصر امام صادق(ع) ارائه نموده است. شکوفایی فرهنگ اسلامی تشکیلات تصوف در سده چهارم هجری و تاسیس و گسترش خانقاهها و سیر تحولات آموزشی و تعلیمی تصوف در سده پنجم، مباحث دیگری است که مولف از آنها سخن گفته است. وی در ادامه آیینهای فتوت، عیاری و ملامت را که از گرایشهای تصوف شمرده میشوند مورد کندوکاو قرار داده و مخاطبان را در بخش دوم کتاب با آرا و نظریات شیخ احمد غزالی در باب سیر و سلوک و تبلیغ و ارشاد آشنا ساخته است. نویسنده در جلد دوم، بخش حجیمی از کتاب را به شرح و بسط مفهوم و معانی عشق و لطایف و اشارات آن اختصاص داده و حوادث و سوانح عشاق و نیز توصیف حالات روحی و مشاهدات و مکاشفات درونی آنها را در گزارشی از شرح حال شیخ احمد غزالی به رشته تحریر کشانده است.