هر روز با دکتر حسین الهی قمشه ای – شکر ناب شماره ۲۷
سخن روز شماره ۲۷
شیطان
ما شخصاً وظیفه ای نداریم که با شیطان خصومتی داشته باشیم و کینه ای از او به دل بگیریم؛ فقط چون خداوند او را لعن کرده ما هم او را لعن می کنیم. وگرنه خیلی خوب است که یکی هست که ادعاهای بی معنی ما را رسوا کند. شیطان الزام نمی کند بلکه افشا می کند و کار شیطان افشاگری است. شیطان یک مقدار علف دستش می گیرد و می آورد جلوی دهان آدم ها؛ اگر کسی قاپ زد و علف را خورد معلوم است که خود او در عالم بهائم بوده و گرنه اگر انسان باشد که علف نمی خورد. شیطان قادر نیست کسی را اجبار کند؛ نه نبی اجبار می کند و نه شیطان. ” لا اکراه فی الدین”
ولی شیطان آشکار می کند. شیطان می آید جلوی انسان و وسوسه می کند و معلوم می کند که تو دروغ گفتی که من خداپرستم و دلم پیش خداست بلکه دلت پیش غیر خداست. توحیدت را نفی می کند تا متوجه شوی موحد نیستی و بروی و توحید واقعی را بدست بیاوری.
این که خداوند شیطان را گذاشته در عالم برای خیر ماست تا ما را هر لحظه متوجه کند. شما می توانید لحظه به لحظه خودتان را آزمایش کنید. آیا خیر انسان این نیست که یک دستگاهی باشد که نشان دهد فشار خون او بالاست یا پائین است و خطر مرگ برای انسان است.
شیطان آزمون و محک همه عالم هستی است. همه ادعاهای باطل بیخودی را رسوا می کند. به همین جهت هم شیطان نام گرفته که با مخلصین کاری ندارم ” الا عبادک الله المخلصین” چون عباد مخلص همه آزمایش ها را با موفقیت سپری کرده و موفق شده اند.
دانلود سخنرانی استاد الهی قمشه ای با عنوان گلشن راز قسمت پنجم |
همچنین ببینید : |
دانلود ۱۰۰ کتاب خواندنی و روشنگر که استاد الهی قمشه ای آنها را توصیه کرده اند
دانلود کتاب هفدهم :
آیات حسن و عشق جلد دوم دکتر حشمت الله ریاضی |
![]() |
![]() |
آیات حسن و عشق – تالیف دکتر حشمت الله ریاضی – به کوشش اکرم شفائی
جلد اول : سیر تصوف و عرفان تا قرن پنجم هجری همراه با شرح زندگانی و آثار شیخ احمد غزالی
جلد دوم : شرح ” سوانح العشاق” شیخ احمد غزالی
مطالعه و بررسی سیر تصوف و عرفان و تحولاتی که با آن روبهرو شده و شرح احوال و آثار و تالیفات شیخاحمد غزالی است. نگارنده با تعریف و تبیین معرفت شهودی با استناد به آیات و احادیث آغاز کرده و در قسمت بعد، گزارشی از چگونگی شکلگیری عرفان از صدر اسلام تا عصر امام صادق(ع) ارائه نموده است. شکوفایی فرهنگ اسلامی تشکیلات تصوف در سده چهارم هجری و تاسیس و گسترش خانقاهها و سیر تحولات آموزشی و تعلیمی تصوف در سده پنجم، مباحث دیگری است که مولف از آنها سخن گفته است. وی در ادامه آیینهای فتوت، عیاری و ملامت را که از گرایشهای تصوف شمرده میشوند مورد کندوکاو قرار داده و مخاطبان را در بخش دوم کتاب با آرا و نظریات شیخ احمد غزالی در باب سیر و سلوک و تبلیغ و ارشاد آشنا ساخته است. نویسنده در جلد دوم، بخش حجیمی از کتاب را به شرح و بسط مفهوم و معانی عشق و لطایف و اشارات آن اختصاص داده و حوادث و سوانح عشاق و نیز توصیف حالات روحی و مشاهدات و مکاشفات درونی آنها را در گزارشی از شرح حال شیخ احمد غزالی به رشته تحریر کشانده است.